Projecten

Nieuwbouw 26 droogstapelwoningen Gorredijk

In ketensamenwerking met Elkien en Bouwgroep Dijkstra Draisma hebben wij de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie van 26 droogstapelbouw woningen in Gorredijk verzorgd. De woningen aan de Compagnonstrjitte zijn eerst gesloopt. Hierdoor moesten de huurders tijdelijk elders worden ondergebracht. De droogstapelbouw woningen zijn woningen die volledig in de fabriek van Dijkstra Draisma zijn gemaakt. In maart werden de geindustrialiseerde gevels geplaatst en konden wij met onze werkzaamheden beginnen.

De woningen hebben wij voorzien van vloerverwarming en een warmtepompsysteem.

DSS Gorredijk totaalplaatje woningen

Volledig gasloos

De nieuwe woningen zijn volledig gasloos. Er is geen gasaansluiting dus de woningen maken geen gebruik van fossiele brandstoffen. Dit is een belangrijke stap richting de toekomst want de gasvoorraad is niet oneindig.

De woningen hebben wel een stroomaansluiting. Op het dak liggen zonnepanelen en de woning is voorzien van moderne installaties. Omdat er geen gas is, wordt er elektrisch gekookt. De energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen is voldoende voor het hele verbruik van de bewoner. Zoals verwarmen, ventileren, warm water, koken en het eigen energieverbruik (wassen, t.v. etc.). Wanneer de bewoner bewust omgaat met zijn energieverbruik hoeft hij geen stroom te kopen van het energiebedrijf.

Warmtepompen

Opgeleverd

Dinsdag 4 november 2022 was de oplevering van 26 droogstapelbouw woningen in Gorredijk. Uit handen van projectleider Jos Nauta en uitvoerder Arno van Bouwgroep Dijkstra Draisma kregen de bewoners gelijk de sleutels samen met een heerlijke sûkerbole.

DSS Gorredijk oplevering