Bespaar op uw gasrekening en kies voor een warmtepomp! Wilt u uw bedrijf duurzaam verwarmen en misschien wel helemaal energie neutraal verwarmen? Dan is een warmtepomp een zeer interessante optie.

In 1992 ontwikkelde Damstra al haar eigen warmtepomp en was daarmee haar tijd ver vooruit. Een warmtepomp is een milieuvriendelijke energieopwekker die optimaal gebruikmaakt van de natuurlijke warmte in de aarde. Een warmtepomp zorgt niet alleen voor verwarming van uw pand en uw tapwater, maar kan ook uw pand verkoelen in de zomer. Hiervoor gebruikt de pomp elektriciteit en levert drie tot vijf keer meer energie.

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Hiervoor gebruikt hij stroom, maar veel minder dan bij elektrisch verwarmen zonder warmtepomp. Een warmtepomp werkt eigenlijk als een soort omgekeerde koelkast. Een warmtepomp onttrekt energie uit de buitenlucht en bodem (grond of grondwater) en zet dit om in bruikbare energie voor het verwarmen of koelen van uw pand en/of voor het verwarmen van tapwater.  U kunt uw pand verwarmen met een hybride of een volledig elektrische warmtepomp, ook wel de all electric warmtepomp genoemd.

Duurzaam

Subsidie warmtepomp

De ISDE-subsidie is door de Rijksoverheid in het leven geroepen om particulieren en bedrijven te stimuleren om minder gas te gebruiken en over te stappen op duurzame energie. Het is bedoeld als tegemoetkoming bij de aanschaf van een warmtepomp voor bestaande bouw. Dat maakt de aanschaf van dit duurzame alternatief voor een cv-ketel op gas nog aantrekkelijker.

U kunt een aanvraag doen voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie wanneer u aan de voorwaarden van de RVO voldoet. Een voorbeeld van een voorwaarde is dat u kunt aantonen dat de warmtepomp door een deskundige installateur geïnstalleerd is. U vindt alle voorwaarden om in aanmerking voor subsidie te komen op rvo.nl.

Per jaar is er een bepaald budget voor de ISDE-subsidie beschikbaar. In 2023 is het totale budget voor de ISDE-subsidie (InvesteringsSubsidie Duurzame Energie) verhoogd tot 350 miljoen euro. De ISDE-subsidie geldt alleen voor bestaande bouw en niet voor nieuwbouw. Het geclaimd budget wordt bijgehouden op de site van de Rijksoverheid.

Update

Door extreme drukte en materiaal schaarste is een tekort ontstaan aan warmtepompen. Houd rekening met lange wachttijden bij een offerte aanvraag.

Heeft u vragen?

Pieter Harm Sipma

Pieter Harm Sipma

Projectleider
Telefoon:
E-mailadres:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.