Projecten

Probo Dokkum

Damstra en Probo kennen een lange geschiedenis van samenwerken. In 2018 mochten wij 1600 zonnepanelen plaatsen op het dak van het “oude” Probo. Jaarlijks brengen de zonnepanelen rond de 400.000kWh op. Dit staat gelijk aan het verbruik van 130 huishoudens. Daarnaast zal Probo met de investering in de zonnepanelen jaarlijks 252.00kg co2 besparen. Het gehele systeem is uitgevoerd met Solar Edge. Dit betekent volledige zichtbaarheid in de werking van elk paneel dankzij monitoring op paneelniveau. In 2019 breidt Probo het aantal zonnepanelen uit van 1.600 naar 2.532 stuks. Ook hiervoor mochten wij de panelen installeren. Wederom in samenwerking met Solar Edge. Bij elke uitbreiding groeit het aantal zonnepanelen mee. Wij hebben de afgelopen jaren in totaal – in fasen – 5220 zonnepanelen geplaatst.

Probo blijft groeien en breidt uit met een nieuw kantoor waarvoor wij het E- en W-installatiewerk uitvoeren. De bouw van de nieuwe productiehallen en het nieuwe kantoor gaat in sneltreinvaart. Het nieuwe kantoor biedt onderdak aan de service & sales afdeling. Wij zijn verantwoordelijk voor de VRV-systemen (koelen en verwarmen) luchtbehandelingskast, water en riool, ventilatie, sanitair, elektrotechnische installaties, data, inbraak en brandmelders van het kantoor. In het kantoor speelt het nieuwe werken een belangrijke rol waar de nadruk ligt op een betere en slimmere inrichting van de fysieke werkplekken.

Projecten

Werkzaamheden

Onderconstructie
Als onderconstructie hebben wij gekozen voor FlatFix Fusion. Deze constructie is gemaakt van duurzame, sterke en lichte materialen als aluminium en hoogwaardig kunststof dat versterkt is met glasvezels. Deze materialen zorgen niet alleen voor een zeer sterke constructie, maar brengen het totale gewicht van de PV-installatie naar beneden. Thermische ontkoppeling beschermt de dakbedekking tegen schade door het uitzetten en krimpen van het systeem bij temperatuurschommelingen.

Kabel management
Om een wirwar aan kabels te voorkomen managen wij de kabels door middel van RoofSupport, dit biedt de mogelijkheid om bekabeling achter PV panelen op de juiste manier te begeleiden en vervolgens in combinatie met de daksteunen op het platte dak naar de inverters te brengen.

Montage
De monteurs leggen een frame van bevestigingssystemen voor de zonnepanelen op het dak. Dat gebeurt heel snel doordat het ontwerp – en daardoor de montage – van de systemen heel eenvoudig zijn. “De langframes zijn aan elkaar gekoppeld. Middenin is er weinig ballast. Dat zit meer buitenom”, legt Sipma uit. Bij de start van de montage ligt het ontwerp klaar, op basis waarvan de monteurs werken. Voor de totstandkoming van het ontwerp worden ook beelden gemaakt met een drone. Ook de windbelasting wordt in het berekeningen meegenomen.

Zonneboilers

Probo Sign

Vanuit Dokkum levert Probo Sign printproducten aan wederverkopers in Europa. Probo heeft zich sinds de start in 2001 razendsnel ontwikkeld tot snelst groeiende middelgrote bedrijf van Friesland. Er wordt geproduceerd met een uitgebreid machinepark die om veel elektriciteit vraagt. Daarom onderneemt Probo duurzaam. Zij produceren alles zelf en voorkomen zo  retourstromen en ongebruikte, hoge voorraden. Doordat zij vanuit één locatie produceren, komt een bestelling in minder transportbewegingen én minder doosjes bij de klant. Door innovatie met betere materialen services voorkomen ze onnodige vervuiling.

https://www.probo.nl/

Projecten