Verhalen

Stage lopen bij Damstra?
Maarten doet het!

In zijn eigen kantoor heeft Maarten de Jong het goed voor elkaar. Lekker warm, twee schermen, zijn eigen telefoon en interessant werk. Sinds vorig jaar loopt Maarten stage bij Damstra. Maarten volgt de HBO-opleiding Bedrijfseconomie aan NHL Stenden Hogeschool. Dit is een vierjarige studie waarbij je drie stages moet lopen. Maarten zit in het vierde jaar en is nu bezig met zijn tweede stage.

Zijn vooropleiding is HAVO en toen bleek dat hij best wel goed in het vak Economie was. Hij heeft affiniteit met cijfers en is er eigenlijk altijd wel mee bezig. De keuze voor een vervolgstudie was toen snel gemaakt.

Bij Damstra loopt hij stage bij de administratie en ondersteunt hij de controller Tjerk de Jong. Zijn werkzaamheden bestaan onder andere uit maandcijfers opstellen en controleren van het administratie proces. Maar hij lost ook adhoc problemen op, zoals programma’s die niet werken en er zit een stukje ICT bij. Is er een telefoon stuk, dan zorgt Maarten ervoor dat deze wordt vervangen.

Verhalen

Opdracht

Maarten heeft van Damstra de opdracht gekregen om de kosten van het wagenpark inzichtelijk te maken en eventuele verbeterpunten aan te geven. “Ik heb hier een meerjarenplan voor opgesteld, maar ook suggesties toegevoegd voor verbeteringen. Oftewel ik heb de resultaten tastbaar gemaakt, aldus Maarten. Dit was echt heel leuk en vooral leerzaam om te doen.” Zijn interesse ligt bij de warmtepompen. “Het is natuurlijk een stukje toekomst, maar vooral de techniek erachter vind ik heel interessant. Wat dat betreft kon het niet mooier om dan stage te lopen bij een installatiebedrijf zegt Maarten lachend”.

Stage bij Damstra

Als we hem vragen wij hij nu het leukste vindt aan zijn stage dan is het toch wel het contact met de collega’s. De bedrijfsborrel van afgelopen kerst was erg leuk, want dan komt iedereen bij elkaar en praat je ook met diegenen die je anders aan de telefoon hebt. Het sociale aspect bij Damstra is groot en dat vind ik wel heel mooi om te zien.”

Wil jij net als Maarten stage bij ons lopen? Dat kan! Wij zijn een erkend leerbedrijf en staan altijd open voor jong talent. Niet alleen zijn wij bevoegd om beroepspraktijkvorming voor het HBO en MBO te verzorgen. Ook leerlingen van de leerweg BBL en BOL kunnen bij ons terecht. Neem gerust contact op met onze stage coördinator Minne van Meekeren. Hij geeft je graag verder informatie.

Minne van Meekeren

Minne van Meekeren

KAM Manager / Stage Coördinator
Telefoon:
E-mailadres: