Projecten

Museum Tromp's Huys Vlieland

In 2022 hebben wij van Hendrick de Keyzer Monumenten de opdracht gekregen om de herstelpunten van een Scope 10 keuring op te pakken bij museum Tromp’s Huys op Vlieland. Het museum is gevestigd in het oudste pand van Vlieland en dateert uit 1575. Daardoor was het van groot belang dat onze aanpassingen niet opvielen in het mooie interieur.

Wij hebben het gehele pand voorzien van stopcontacten met randaarde, de lichtschakelaars vervangen, nieuwe noodverlichting aangebracht, de bestaande verlichting vervangen voor ledverlichting en de groepenkasten vervangen. Door deze werkzaamheden heeft het museum tijdelijk de deuren moeten sluiten. Onze monteurs hebben snel en keurig werk hiervoor geleverd zodat het museum snel de deuren weer kon openen.

Projecten

Scope 10

Wat is Scope 10? Een SCIOS Scope 10 is een inspectie of een elektrische installatie veilig is. Deze mag alleen worden uitgevoerd door bedrijven met een SCIOS Scope 10 certificaat. De inspectie is niet verplicht volgens de Nederlandse wetgeving. Een verzekeraar kan echter wel eisen om periodiek uw installatie volgens Scope 10 te laten inspecteren. Bij monumentale panden is dit vaak het geval. Indien er bij de inspectie punten naar voren komen, dan dienen deze hersteld te worden.

Museum Tromp's Huys Vlieland

Tromp’s Huys Vlieland is gehuisvest in het oudste nog staande pand van Oost-Vlieland. ┬áDe kern ervan werd gebouwd kort na 1575 en bestond uit kelder, kamer en zolder. De muur tussen hal en grote voorkamer was toen de oostgevel van het huis, zoals het metselwerk aan de top, te zien op de voorzolder, met boerenvlechtwerk en geveltopsteen, laat zien. In de loop der jaren zijn er verschillende delen bij- en aangebouwd. Sinds 2001 is Vereniging Hendrick de Keyser eigenaar van het pand, net als van het oude Raadhuys en de oude Reddingbootschuur.

Projecten