Nieuws

Zonnepanelen voor Energie Kenniscentrum Leeuwarden

Voor de bouwvak hebben wij de materialen bij het Energie Kenniscentrum Leeuwarden op het dak gedraaid. In totaal zullen wij de komende tijd 234 zonnepanelen met elk een vermogen van 455WP gaan plaatsen op het dak van het Energie Kenniscentrum. Deze worden aangesloten op 3 SolarEdge omvormers en optimizers. De onderconstructie is van der Valk Solar Systems.

  • Totaal systeem vermogen: 106.470Wp
  • Jaarlijkse opwekking circa 94.530kWh

Bijzonder aan dit gebouw is dat het op een oude vuilstortplaats is gebouwd. Over hergebruik gesproken! Dit centrum fungeert als broedplaats en aanjager van duurzame innovatie. Het innovatieve kantoorgebouw van Ekwadraat en Koninklijke Oosterhof Holman bevat straks een zonnedak dat zeker bijdraagt aan een duurzame toekomst. En daar blijft het niet bij. Zo zijn er op de Energiecampus, waar het pand gevestigd is, plannen voor de bouw van een Bio-LNG fabriek en een vergistingsinstallatie die gas maakt van gras.

Wij zijn er trots op om mee te werken aan de plannen van dit innovatieve bedrijf.

Ekwadraat

Ekwadraat begeleidt (semi-)overheden, MKB-bedrijven en de industrie bij het realiseren van hun duurzame vraagstukken. Samen verduurzamen ze bedrijven en wijken, realiseren zonneparken, vergisters en warmtenetten. Doen energie-audits, energiebesparingsonderzoeken en energiemonitoring. Begeleiden indienings- en aanvraagtrajecten voor subsidies en vergunningen. Adviseren en begeleiden gemeentes bij het aardgasvrij maken van wijken. Doen warmtescans, haalbaarheidsstudies en ontwikkelen energieconcepten. In 19 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een landelijk adviesbureau met zo’n 60 man personeel.