Projecten

All electric wijk Het Ommeland Groningen

Voor Brivec gaat Koninklijke Damstra Installatietechniek in bouwteam met Onix NL, Goudstikker-de Vries, Noorman Bouw- en milieuadvies, adviesbureau Feijen en Jorritsma Bouw Het Ommeland in Groningen realiseren. Een nieuwe all electric wijk met 64 woningen en 59 appartementen.

Als bouwteam gaan wij samen werken aan een soepel verlopend proces.

Het Ommeland geïnspireerd door en tevens genoemd naar het naastgelegen bedrijvencomplex, voormalig melkfabriek De Ommelanden.

De wijk, ontworpen door ONIX, heeft een robuuste en industriële uitstraling, met een fraaie gevelsteen en zware betonnen kaders. Er is veel aandacht besteed aan een fijn leefklimaat in de besloten hofjes welke zijn voorzien van veel groen waardoor ze aan historische ‘bagijnenhofjes’ doen denken waar de bewoners elkaar kunnen treffen. Uiteraard zijn de woningen van de nieuwste technieken voorzien en hebben we gestreefd naar een gasaansluiting-loze wijk.

H2 titel Hollen of anticiperen

Binnen Damstra is het hollen of anticiperen in plaats van hollen of stilstaan. Het jaar 2021 stond in het teken van ‘hollen’ maar ook voornamelijk anticiperen. Tekorten, veel inkopen waarmee wij de levertijden voor kunnen blijven, veel opslagcapaciteit, veel aanvragen door de hoge gasprijs en dat alles met een tekort aan vakbekwaam personeel. We pakken zoveel mogelijk op en aan, om er maar voor te zorgen dat onze klant tevreden is en blijft. Dat Damstra een familiebedrijf is, is in deze tijd een groot voordeel. Er zijn korte lijnen, een groot saamhorigheidsgevoel en we kunnen heel snel schakelen.

Oplevering

Gelegen aan het Reitdiep met winkelcentra Paddepoel en Vinkhuizen op loopafstand ligt de energiezuinige ‘all-electric’ woonwijk Het Ommeland. Dit project bestaat uit 122 woningen; 64 grondgebonden woningen en 58 appartementen en studio’s. De woningen variëren in grootte van ca. 110 m2 tot maar liefst ca. 130 m2 en de appartementen van ca. 50 m2 tot ca. 70 m2.