In 1992 ontwikkelde Damstra zijn eigen warmtepomp en was daarmee haar tijd ver vooruit. Een warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat warmte onttrekt aan de omgeving en omzet in bruikbare warmte. De warmte kan worden gebruikt voor verwarming en warm tapwater.

Een warmtepomp is eigenlijk een koelkast. Een koelkast gebruikt kou als transportmiddel om warmte te onttrekken. Zo onttrekt een warmtepomp warmte aan de aarde, water en lucht. Dit wordt gedaan met behulp van een mengsel van water en milieuvriendelijke antivriesmiddel.

Het hoogste rendement wordt bereikt wanneer de temperatuur van de bron hoog is en er voor verwarming gebruik kan worden gemaakt van een zogenaamd Laag Temperatuur Systeem. Dit zijn vloer- en wandverwarming in combinatie met een warmtepomp.

Naast het verwarmen kan de warmtepomp ook koelen. Hierdoor kunt u het hele jaar genieten van een comfortabel binnenklimaat.

Duurzame techniek particulier

Leverstop warmtepompen

Door extreme drukte en materiaal schaarste is een tekort ontstaan aan warmtepompen. Dit houdt concreet voor u in dat wij op het moment geen warmtepompen meer leveren en plaatsen. We houden u op de hoogte via onze site.