Nieuws

Oplevering Van Swietenlaan

Hulp aan mensen zonder onderdak: het Leger des Heils helpt ieder jaar duizenden mensen met professionele zorg en begeleiding. Aan de Van Swietenlaan 23 in Groningen is het nieuwe onderkomen voor het Leger des Heils volledig gerenoveerd.

Momenteel neemt het Leger des Heils intrek in het pand aan de Van Swietenlaan. In dit gerenoveerde pand houdt het Leger des Heils kantoor met de onderdelen Welzijn en Gezondheidszorg (W&G) en Jeugdzorg & Reclassering (LJ & R). Daarnaast opent het Leger des Heils een zorgafdeling voor beschermd wonen in het pand. Alle installatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd door Damstra.

Een mooie opdracht

Oorspronkelijk was het pand een kantoorpand, welke vervolgens is verbouwd tot opvangcentrum voor asielzoekers, later kwamen er studenten te wonen en nu gaat het dienst doen als afdeling van het Leger des Heils. Projectleider Sjaak van de Witte van Koninklijke Damstra Installatietechniek vertelt: “Het zijn nu veertig appartementen voor cliënten van het Leger des Heils en een aparte vleugel met kantoren.

Een mooie opdracht, waarvoor wij de complete installatie mochten verzorgen. Van elektronische installatie inclusief data intercom, verlichting en noodverlichting, de algemene elektrotechnische aansluitpunten, gas, water en riolering tot en met de verwarming en duurzame installatie zoals de 400 stuks zonnepanelen (van 375 WP) en een luchtinstallatie met een LBK met warmtepomp voor verwarming en topkoeling voor het kantoor gedeelte.